سیاه شدن قسمت های مختلف ماده حساس را دانسیته گویند.
دانسیته را با حرف D نمایش میدهند که در واقع تیرگی تصویر میباشد
کنتراست و گاما
تفاوتهای که نورهای منعکس شده از سوژه عکاسی که به دستگاه عکاسی میرسد تاثیر های مختلفی را روی امولسیون حساس میکند و باعث دانسیته های متفاوت میشود که همان کنتراست ( اختلاف روشنائی و تاریکی) سوژه است
گاما:
میزان کنتراست را گاما گویند
بناء" اگر میخواهید میزان گاما را به حد نهائی برسانید با بالا بردن PH و دما ناگفته نماند که این میزان تاحدی بالا میرود از حد که کذشت برعکس گاما کم شده و شروع به خفگی میکند بنابراین حد اکثر گامای که بدست میاید در امولسیون گامای نهائی گویند که بعد از آن گاما کم شده شروع به کم شدن و خفگی پایان می آید
دستگاه های امروزی که به نام ستاپ روزانه و امولسیون منو دارند در واقع برای تنظیم گاما طراحی شده اند که شدت گاما را حساب میکنند و حد که در ستاپ اولیه تعریف شده است میرساند .
این عمل برای دستگاه بحد مهم است که اگر این موارد انجام نشود رنگها بهم میخورد